Публично обсъждане на проект на Общи условия за доставка на електрическа енергия от доставчик от последна инстанция

Публикувано на 08.12.2021

Публично обсъждане на проект на Общи условия за доставка на електрическа енергия от доставчик от последна инстанция

Текст на новината: ЕНЕРГО-ПРО Продажби АД предлага за публично обсъждане проект на Общи условия за доставка на електрическа енергия от доставчик от последна инстанция (Общи условия). Към проекта, дружеството е публикувало и Правила за работа с потребителите на енергийни услуги, които са част от Общите условия, съгласно чл. 38в, ал. 3 от Закона за енергетиката. Те регламентират реда и сроковете за получаване, разглеждане, проверка и отговор на жалби, сигнали и предложения, формата на данните за потреблението и процедурата, по която потребителите получават достъп до тях.

Общите условия и Правилата за работа с потребителите подлежат на одобряване от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Преди внасянето им за одобряване в КЕВР, дружеството следва да проведе процедура по публично обсъждане. В тази връзка на 08.12.2021 г. ЕНРЕГО-ПРО Продажби АД обяви началото на процедурата по публично обсъждане на проекта на Общи условия и проекта на Правила за работа с потребителите на енергийни услуги.

Двата проекта са публикувани на интернет страницата на ЕНРЕГО-ПРО Продажби АД и са на разположение в Центровете за обслужване на клиенти. Информация за процедурата, за възможностите и крайния срок за подаване на предложения и коментари може да намерите тук.

Още новини