Затворени пътища и аварии по електропреносната мрежа на ЕСО затрудняват възстановяването на електроснабдяването в Североизточна България

Публикувано на 26.11.2023

Затворени пътища и аварии по електропреносната мрежа на ЕСО затрудняват възстановяването на електроснабдяването в Североизточна България

Към 11 часа на 27 ноември 124 хиляди клиенти на ЕНЕРГО-ПРО в 551 населени места са без електрозахранване.

Над 100 аварийни екипа на Електроразпределение Север работят по отстраняване на множество аварии по мрежата вследствие на тежката метеорологична обстановка.

Обилният снеговалеж и бурните ветрове предизвикаха стотици аварии по електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Обледени електропроводи и паднали дървета причиниха редица повреди по съоръженията и скъсаха проводници в участъци от мрежата. Всички аварийни екипи на Електроразпределение Север са мобилизирани и работят интензивно при безпрецедентни метеорологични условия, но затворените или труднопроходими пътища в някои участъци затрудняват достъпа и забавят възстановяването на електроснабдяването. Работата на служителите на ЕРП Север е усложнена и от редица аварии по електропреносната мрежа високо напрежение. Компанията работи в координация с кризисните щабове на ЕСО и местната власт.

Затруднен е и достъпът до денонощния телефонен център на ЕРП Север на телефони 0700 161 61, 0700 359 10 и на допълнителния авариен телефон 0897006601 поради големия брой клиенти, които се опитват да подадат сигнал за авария.

Актуална информация за населени места с клиенти без електрозахранване можете да намерите на https://www.energo-pro.bg/bg/novini/naseleni-mesta-bez-elektrozahranvane.

Още новини