Новини

ЕНЕРГО-ПРО прилага европейския регламент за защита на личните данни

23.05.2018

ЕНЕРГО-ПРО адаптира своята политика за защита на личните данни в съответствие с Регламент 2016/679 на Европейския съюз, който влиза в сила на 25 май 2018 г. Компаниите от групата ЕНEРГО-ПРО Варна – Електроразпределение север, ЕНЕРГО-ПРО Продажби и ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги публикуваха на интернет страниците си своите политики за поверителност, които регламентират правилата за обработка на данни при изпълнение на лицензионните дейности по разпределение и доставка на електрическа енергия.

Прилагането на Европейския регламент не налага преподписване на договори за разпределение и доставка на електрическа енергия. В отделни случаи личните данни на клиентите се обработват след предварително писмено съгласие, в което се посочва конкретната цел. То може да бъде оттеглено по всяко време, без това да засяга задълженията на компанията към клиента относно доставката на електрическа енергия.

Дружествата от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна винаги са следвали принципа на законосъобразност, отговорност и коректност при обработката на личните данни на своите клиенти. Прилагането на новите европейски правила за защита на личните данни ще гарантира още по-голям контрол върху този процес. Политиките за поверителност на компаниите от групата са достъпни в Интернет на адреси: https://www.energo-pro.bg/bg/GDPR, https://www.erpsever.bg/bg/GDPRhttps://www.energo-pro-sales.bg/bg/GDPR, https://www.energo-pro-energyservices.bg/GDPR.

В изпълнение на изискванията на Регламента в групата ЕНЕРГО-ПРО Варна е назначено длъжностно лице, което ще наблюдава спазването на европейското и българско законодателство за защита на личните данни и ще работи в пряк контакт с Комисията за защита на личните данни и с клиентите на дружеството.

Още новини

ЕНЕРГО-ПРО изпраща електронно известие на 60% от клиентите с просрочени задължения

04.02.2019

През 2018 г. компанията е напомнила на общо 528 000 клиенти за забавено плащане на сметки за ток чрез SMS или имейл съобщение. ... виж още

ЕНЕРГО-ПРО постигна споразумение с Община Кубрат за разсрочване на дълга от 3 милиона на ВиК Меден кладенец за консумирана електроенергия

12.12.2018

ЕНЕРГО-ПРО и Община Кубрат се споразумяха днес за дълга на ВиК "Меден кладенец" за консумирана електроенергия. Задължението в размер на 3 милиона 176 хиляди лева е разсрочено за една година. С подписания споразумителен протокол Общината става гарант по дълга и се ангажира той да бъде погасен до края на 2019 г.... виж още

ЕНЕРГО-ПРО спира доставката на електроенергия на ВиК „Меден кладенец“ в град Кубрат

07.12.2018

Опасността град Кубрат и още 17 населени места да останат без вода е заради дълг от над 3 милиона лева ЕНЕРГО-ПРО Продажби предложи на община Кубрат, която е 100% собственик на водоснабдителното дружество „Меден кладенец“, да гарантира изплащането на непогасените задължения за доставка на електроенергия. Електроснабдителната компания предлага на Общинския съвет да гласува споразумителен протокол на обявеното за днес, 7 декември 2018 г.... виж още

48 клиенти спечелиха награди в кампанията „Спечели с ЕНЕРГО-ПРО“

11.09.2018

На 10 септември в присъствието на нотариус бяха изтеглени нови 12 късметлии в кампанията „Спечели с ЕНЕРГО-ПРО“. Това беше четвърто поред теглене, с което печелившите участници вече са 48. Всеки от тях получава награда на стойност 50 лева за покупка на енергийно ефективен електроуред от най-голямата верига за техника у нас “Техномаркет“. ... виж още

Изтеглени бяха първите 12 печеливши клиенти в кампанията „Спечели с ЕНЕРГО-ПРО“

13.06.2018

На 12 юни в присъствието на нотариус бяха изтеглени първите печеливши участници в кампанията „Спечели с ЕНЕРГО-ПРО“. Всеки от тях ще получи награда на стойност 50 лева за покупка на енергийно ефективен електроуред от верига магазини за техника „Техномаркет“. Кампанията на ЕНЕРГО-ПРО стартира през май във всички Центрове за обслужване на клиенти на дружеството.... виж още

Стартира кампанията „Спечели с ЕНЕРГО-ПРО“

14.05.2018

Електроснабдителната компания ще връчи 100 награди в периода май-декември 2018 година На 15 май стартира кампанията „Спечели с ЕНЕРГО-ПРО“. В нея могат да вземат участие всички битови клиенти на електроснабдителното дружество ЕНЕРГО-ПРО Продажби.... виж още

По-топлата зима тази година намали сметките за ток

20.03.2018

ЕНЕРГО-ПРО анализира статистически данни за потребената от домакинствата електроенергия в Североизточна България за периодите декември 2016 г. – февруари 2017 г. и декември 2017 г.... виж още

Нов Център за обслужване на клиенти на ЕНЕРГО-ПРО отваря врати във Велико Търново

25.01.2018

Клиентите на ЕНЕРГО-ПРО във Велико Търново вече могат да се обръщат към компанията в нов Център за обслужване на клиенти на улица „Никола Габровски“ №4. Новооткритият център отваря врати на 30 януари 2018 г. Разположен е в обновена и удобна сграда, собственост на компанията, на площ от 110 квадратни метра в централната градска част и ще работи от понеделник до петък, от 8:30 до 17:30 ч.... виж още

Енергийно ефективното потребление намалява сметките за електроенергия

20.12.2017

Енергийно ефективното използване на електроуредите в домакинството предотвратява излишния разход на електроенергия. С малки промени в навиците при използването на електроуредите можем да спестим стотици левове от сметката си за електроенергия на годишна база. Една кратка равносметка къде в дома си изразходваме ненужно енергия, реално ще помогне да намалим сметките си за ток през зимния сезон. ... виж още